Kurilian Bobtail

De Kurilen

Beschrijving

Deze raskat vind zijn oorsprong op de Kurilen eilanden, behorende bij Rusland.
De eilanden liggen zeer afgelegen in een vulkanisch gebied en er heersen barre weersomstandigheden.
Niemand weet echt hoe oud het ras is en hoe ze daar terechtgekomen zijn, waarschijnlijk meegenomen door zeevaarders die zich daar vestigden.

De barre weersomstandigheden maakt de kat tot wat hij is vandaag de dag, een harde, stoere maar zeer sociale, lieve kat.
Mede door de barre weersomstandigheden is de staart van de kat door de tijd heen veranderd in een stompstaart, de stompstaart is dan ook dominant en kan in verschillende vormen en lengtes voorkomen en bevat diverse knikken, een Kurilian zal dan ook altijd deze stompstaart doorgeven aan zijn nageslacht.
De Kurilian kan zo'n beetje in elke kleurvariant voorkomen, behalve met points.

Op de Kurilen leven deze katten nog steeds in het wild, ze leven daar in familiegroepen, vergelijkbaar zoals een troep met wolven, ze zijn op elkaar aangewezen om te overleven, de groep is dan ook zeer hecht en erg sociaal.
De Kurilian houd van jagen en vissen, ze kunnen dan ook gek op water zijn.
Het karakter doet denken aan dat van een hond, en het uiterlijk op een haas met hun lange achterpoten en stompstaartje. 


Ergens rond 1950 zijn de eerste katten van de eilanden naar het vasteland van Rusland gehaald en langzaam werd dit ras daar bekend, maar het zou nog enkele deccenia duren voordat West Europa deze kat ontdekt.
 
Zoals de wilde variant leeft en doet zo is ook de gedomestiseerde variant, om het ras sterk en gezond te houden word er van tijd tot tijd vers bloed van de eilanden gehaald.
De katten passen zich zeer snel aan aan hun nieuwe situatie.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

26.01 | 12:33

Op het moment hebben we geen kittens maar houd de website in de gaten zodra we kittens verwachten komt het hier op te staan.

...
23.01 | 16:42

Hallo, we wonen vlakbij Den Haag en we zoeken kitten, we vinden prartig heilige birmaans. Heeft u kitten voor ons ? Wanneer krijg je kittens ? Alvaast bedankt

...
28.09 | 13:17

Hoi Marianne dank je, er is nog maar 1 kitten beschikbaar

...
28.09 | 12:52

Hoi Bibi.
Erg mooi nestje, mooie kleuren. Moeilijk kiezen zien er allemaal beeldig uit maarrrr ik zou ze allemaal wel willen hebben!!!!!!

Groepjes, Marianne.

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE